SZOLGÁLTATÁSAINK

Munkánk széleskörű szolgáltatásokat ölel fel. Építészet, belsőépítészet, tájépítészet - a kezdeti alapozástól a befejezésig.

Mixerbeton

A készre kevert beton gyártó üzemben a transzportbeton alkotóanyagait, vagyis a cementet, az adalékanyagot, a vizet és az adalékszereket egymástól elkülönítve a receptúrában meghatározott arányban egy hitelesített mérlegen le kell mérni, majd ez után meghatározott sorrendben a keverődobba kell adagolni. A gyártási program alapját az MSZ 4719 és az MSZ 4798 rendelkezései alkotják, a gyártási folyamatok zárt láncon működő számítógép által vezéreltek. 

A mixerbeton szállítása beton mixerrel történik .A szállítás teljes időtartama alatt folyamatos lassú keveréssel biztosítja a transzport beton homogenitását. A munkaterületen a csúszdáján keresztül engedi le a keveréket a beépítés helyére, vagy egy ott lévő betonszivattyú hátsó részéhez tolatva üríti bele annak "kádjába".

               A betonszivattyú: pumpa és pumix

Ezekre a munkagépekre akkor van szükség, ha a szállítást végző beton mixerből nem lehet közvetlenül a bedolgozás helyére engedni transzportbetont. Ilyen nehezítő körülmény lehet egy építkezésen például az, ha a munkaterület terepviszonyai nem teszik lehetővé a biztonságos megközelítést egy 32 tonnás össztömegű teherautóval vagy ha a betonozás helye több emelet magasan esetleg mélyen található.

 Ha a gémmel elérhető távolság kevés lenne, akkor a talajon bilincsekkel egymáshoz kapcsolt 2-3 méter hosszú csövek segítségével ez akár 300 méteres távolságig is növelhető. Ez a munkafolyamat a csőtelepítés, mely nagy szakértelmet és körültekintést igényel a pumpa gépkezelőjétől.           A betonszivattyúk rendszere típustól függően kb. 0,3-1 m3 betont vesz fel induláskor, és ezt a mennyiséget már a használat végén sem tudja kipumpálni csak a földre engedni a tisztítás részeként. Ezt figyelembe kell venni a transzportbeton mennyiségének meghatározásakor is!